Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2023 11:25 - "Ситост" и "неветерни мелници" или: руSSкият рак отново тръгва назад
Автор: librarian Категория: Изкуство   
Прочетен: 1184 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 22.05.2023 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както беше по времето на социализма!
:-):-)

В цял свят се говори за четиридневна работна седмица при запазване на заплащането като за петдневна, много големи компании и дори някои страни в цялост вече го опитаха и резултатите показват, че за работодателите икономическите хоказатели са същите като при петдневната работна седмица, че и по-добри, а при работниците и служителите са крайно положителни. Така например:
Нивата на тревожност и умора са намалели, психическото и физическото здраве са се подобрили. Общо 71% от служителите съобщават за по-ниско ниво на “прегаряне”, а 39 на сто казват, че изпитват по-малко стрес. Броят на болничните е намален с 65%, а броят на напусналите по собствено желание служители е с 57 на сто по-малко.

На фона на това руSSия обмисля преминаване от петдневна на шестдневна работна седмица! И това ако не е потвърждение, че нещата в руSSия са под контрол и вървят стабилно и нормално!
Слава на "великая и могучая"! Вечна слава! :-):-)

ПП: Рублата ли?? Ами тя си е на нивата, които когато коментирах, че са естествени и ще се установи, някои "икономисти" тук твърдяха, че едва ли не курсът ще стане 90 копейки за долар! :-):-):-) И това преди доларът за кой ли път през последните 100 години по думите на руSSоробите да се превърне в безполезна шума. :-):-)



Гласувай:
9



1. gardener - Здравейте г-жа Лора Димитрова,
22.05.2023 12:04
Преди години ... много години(22) във форума на абв, имаше момиче на име Лора. Но по темата. Какво да се очаква една нереформирана робовладелско-феодална държавица като днешна Русия.
Всъщност, големите придобивки на работниците на Запад са дело на хуманното, либерално мислене на хора с християнски морал, които са човеколюбиви и знаещи, че само почивката и образованието могат да направят хората щастливи и в тренда на благоденствието. Някога, другарят Сталин в моменти на просветление и с цел да направи приемлив "комунизма", имаше програма - след войната за намаляване на цените на стоките и съкращаване на работната седмица - стигна до 1/2 ден работен в събота, а идеята бе да се стигне до тридневен работен период и тридневен учебен период. За съжаление нашите освободители, живееки в партиен феодализъм с елементи на робовладелски икономически отношения не можаха да развъдят поколение, което на ура да им строи в калта, да живее в бараки и да се храни с лапша, щурмувайки космоса, мирния и военния атом и т.н. и т.н. Русия в условията на топла война има военни закони за мобилизация на предприятия и трудЯщи се и от необходимостта от военна и гражданска продукция във властта на президента е да мобилизира когото си иска и което и предприятие си иска в определен от губернаторите ред и зона. Държава, която има елит от сорта на нашия и руския е обречена да бъде в перманентна криза, а народът и да оцелява и бяга от пределите и. По тази причина и ние и Русия сме в периферията на всичко, което е нормално или справедливо има качество, или има бъдеще. Перманентната криза в елита, който е недостоен, поражда хуманитарни кризи в държавите, които се управляват от престъпници. Ние, все още се държим, защото сме част от ЕС, но не сме застраховани от "гръцкия" модел, ако продължават да ни водят тези, които са ни водили до днес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: librarian
Категория: Изкуство
Прочетен: 215244
Постинги: 321
Коментари: 2059
Гласове: 2097
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930