Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 07:23 - Краят на ВСВ и външните финансови задължения на България, 1944-1947 г. Разходите на България във връзка с участието й във войната с Германия
Автор: librarian Категория: Изкуство   
Прочетен: 2296 Коментари: 9 Гласове:
24

Последна промяна: 24.05.2022 07:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
image
image
image





Гласувай:
24



1. librarian - !
24.05.2022 07:24
Линк към първа част, "Московското Съглашение за примирие на финансово-икономическите ангажименти на България":
https://librarian.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/05/20/kraiat-na-vtorata-svetovna-voina-i-vynshnite-finansovi-zadyl.1818795

А започнах дългото във времето публикуване на този материал, защото някои блогови комплексари като "великият химик" нямат СЕБЕРЕФЛЕКСИЯТА да си мълчат по въпроси, от които представа си нямат и дъра-бърат как България с нищо не била пострадала от дружбата си с СССР, та дори напротив!
Е, с извадки от този обемен научен труд от 450 страници, който беше написан от над 20 основно уважавани български икономисти от системата на БНБ, както и уважавани историци, анализатори, документалисти и всичките с научни титли и то не подарени или купени, ще покажа точно обратното и то на базата на факти във вида на точни цифри, дати, документи, събития, имена и прочее, а не на празно дърдорене каквото е при путинист-путлеристите, че дружбата ни със СССР е била непресилено казано робство!
Така не само ще можете да прочетете точните цифри с които бившия вече СССР и комунистическите му слуги на местна почва загробват България и я обрича на няколко икономически краха, а ще се докоснете до самия този труд, който съм убедена, че няма къде да прочетете в Интернет!

Та ето затова, "велики химико", ще публикувам този материал във времето! Защото за разлика от Вашата псевдонаучност, той е наистина научен и може да послужи да Ви се затваря дърдорещата празни приказки уста при нужда! И не само на Вас, "велики химико", а на всички путлерист-путинисти, предатели на българските национални интереси!
цитирай
2. silvest - Биткаджийке, въпреки че малко преиграваш този път, те подкрeпям!
24.05.2022 08:33
На такива така трябва! За да си мълчат, а не да се перят като пауни, а да са проскубани кокошки! :))))
цитирай
3. librarian - 2. silvest, привет! :-)
24.05.2022 08:38
Че защо и в какво да преигравам? В това, че труда от 456 страници не могат да го намерят в Интернет ли? Ами не, не преигравам! Има го естествено, но на места, където се изисква оторизация на достъпа! Защото това не е материал с цел пропаганда някаква, че да е разхвърлян натрапчиво из виртуалното пространство както е при обратните материали, целящи да изкривят обективната и историческа истина!

Така, че.....
Така, че да четат жадно путинист-путлеристите и да благодарят :-):-):-), че им давам шанса да се запознаят с нещо, което няма къде специално те да открият и прочетат! Е, няма да им хареса, никак даже, но какво да се прави, обективната истина не се интересува от това на кого се харесва и на кого не! Тя съществува и е една и това я изчерпва, не подлежи на интерпретации! :-)
цитирай
4. librarian - Ето пресен-пресен нагледен пример за лицемерието и лъжата при путинист-путлеристите:
24.05.2022 09:59
Материалът тук https://krumbelosvet.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/05/24/simvolyt-na-maidana-pazi-boje.1819449 и съответно как няма да бъде допуснат РЕЛЕВАНТНИЯТ :-):-) ми коментар, този https://librarian.blog.bg/photos/182141/ckbs.jpg
цитирай
5. getmans1 - Малко или много тези данни от изв...
24.05.2022 11:51
Малко или много тези данни от известно време са известни на обществото но, внушението за т.н. Второ освобождение е „калило„ нашенскште „чугунки„.

А, весеизвестно е от химията и физиката, че за чугуна е добре да отстоява на атмосферни условия или затрупан с пръст и бурени ... т.е. става по-качествен. КАЧЕСТВЕН, но все пак чугун.
В Съпромат-а се говори за памет на металите в това отношние съветско-руската пропаганда е голям спЯциЯлист защото и са нужни сегменти за „обиране„ на луфтовете за да и работи машнката добре. А, сегментите се правят от чугун и понеже бързо се износват старите се изхвърлят, и заменят с нови за да може машнката и да работи още дълго време.

Ако „чугунката„ се замени с „гумена глава„ пак няма да е грешка, че тя, гумата във вид на О-пръстен пак играе ролята са сегмент в хидравликата или пневматиката.

Така, че са просто сегменти в чужда мошна са всички неразбиращи за какво иде реч в тези материали ... Който разбрал, разбрал а, който не - той си знае какви ги ... руча.
цитирай
6. ka4ak - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
24.05.2022 11:59
С БАТЕ КРАСИ,СЕ ДЖАНКАМЕ/ПЕТОЛЪЧКАТА,ПРЕЧИ!?!??/-БЕЛКИМ,СЕ СВЕТНЕЕЕ...:)
Vladimir Kachaklievhale
1 дни · Споделено с: Публично
09:55 - КРАСИ,ПО ИНТЕРЕСНО Е,ПРЕДИ 80 г.,КОГАТО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ,Е ОБЕДИНЕНО...:)))
През 1942 г. се взема решение с цел улесняване на студентите от Македония да се създаде университет в Скопие.!!!:)))))))))
Коментарът чака одобрение
Постинг: Предателите комунисти преди 20 години
Автор на постинга: krumbelosvet
12.05 12:49 - 3. krumbelosvet - "Когато Царство България е обединено"ЩЕШЕ ДА СТАНЕ КАТО СЕВЕРНА ДОБРУДЖА,АМА ЦАРЯ...:(((((((((
krumbelosvet написа:
Какво "обединение", за ОКУПАЦИЯТА на Гръцки и Югославски земи много скоро плащаме тежки репарации...

Съгласно плана университетът трябва да започне своята работа през учебната 1942/1943 г. Постановлението на Министерския съвет за откриване на Университета в Скопие е публикувано в Държавен вестник, бр. 4 от 6 януари 1943 г., а приемът на студенти започва през есента на същата година. Скопският държавен университет „Цар Борис III – Обединител“ е тържествено открит на 19 декември 1943 г. Сред гостите при откриването са министърът на народното просвещение проф. Борис Йоцов, първият ректор на Софийския университет акад. Александър Теодоров-Балан и председателят на Македонския научен институт проф. Никола Стоянов.
За ректор на университета е избран професорът по философия от Софийския университет Атанас Илиев.

Коментарът чака одобрение
Постинг: Предателите комунисти преди 20 години
Автор на постинга: krumbelosvet

ДО 30 АВГУСТ 44,СА ИНВЕСТИРАНИ В МАКЕДОНИЯ 74 МИЛИАРДА ЗЛАТНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВА!!!:)))))))))

ИНФРАСТРУКТУРА!!!УЧИЛИЩА,ЧИТАЛИЩА,ЦЪРКВИ,КМЕТСТВА...!!!ВИЖ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА,НЯМА РАЗЛИКА!!!
ДАЖЕ Ж П ГИНИЯ СКОПИЕ СОФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Постинг: СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,ВЯРВАМ,ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ!!!С БАТЕ КРАСИ,СЕ ДЖАНКАМЕ/ПЕТОЛЪЧКАТА,ПРЕЧИ!?!??/,НО ВЯРВАМ И В СВЕТЛИНАТА...:)))))))))
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
7. librarian - 5. getmans1
24.05.2022 12:24
getmans1, аз не съм само икономически анализатор! :-) Едно от образованията ми е техническо и смея да твърдя, че каквото уча, го уча с цел да се образовам, а не за диплома!
Та не с цел да Ви противореча или да се фукеря като един доктор по икономика, който елементарни съвременни икономически положения го хващам, че не разбира, да Ви поправя и внеса още малко информация, за да е "шегата" по-пълна и обогатим още общата култура на "знайковците" путинисти:
О-пръстенът не е сегмент, а уплътнение и по принцип не се прави от гума, а от полимер, пластмаса! Гумата не само би старяла много по-бързо, не само би могла да се запали при триенето, ако то е "на сухо", а и при агресивни агенти би била крайно нетрайна!
Семерингът пък да поясним за "разбиращите" съпромата, който съм изучавала и поназнайвам :-) и за да не бъда обвинена в гугълякане, в четвъртък (до тогава съм хоумофис:-) ще покажа реално на видео в ръката си с речеви пояснения (във фабриката на баща ми, частна и собствена:-):-) ще покажа семеринг:-) е завършващо уплътнение, което отново представлява обикновено полимерен пръстен, но вече двустенен и по средата пружинка, служещ основно да стопира изливането на редукторно масло от някакъв вид предавателен механизъм по оста, която предава движението.
А защо пък там може да се получи протичане, нека кажат "умниците"! За такова нещо google няма как да им помогне, защото неразбирайки материята, няма да знаят и какво да го попитат! :-):-)

Та "бидейки" "ГОЧЕ", тоест от глупава по-глупава, аз лично отлично Ви разбирам, getmans1.
И дори Ви подарявам и друго видео, което също бях приготвила аз лично да използвам в своя е.авка с путинистите как предстои да се сондира в матушката им след оттеглянето на Запада! :-)
Заповядайте и аз изчезвам да си вземам детенце от училище и да си "блогвам" с него! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=FrEnVmNz0Ps
цитирай
8. librarian - 6. ka4ak
24.05.2022 12:26
Хеееей, читателю мой и приятелю ka4ak, привет!
И благодаря за споделеното! :-)
цитирай
9. getmans1 - Е, АЗ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛ по понятни за ...
24.05.2022 13:57
Е, АЗ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛ по понятни за публиката думи ... Иначе няма как да замениш „гумената глава„ с полимерна такава или тефлонова, то последните са рожба на прогреса... който не се връзва с простата гума, дори с маслоустойчивата, за каучука става въпрос...

Когато имах МОСКВИЧ, сменях уплътнителните пръстени на спирачната система по няколко пъти в годината, че дори в Мототехника бяха дефицит - що бири, водки и Плиска са ми изпили само аз си знам.

94-та си купих ШКОДА-Фавори 1300т втора ръка а мой приятел си бе купил месеци преди мен ЛАДА-САМАРА 1300 сега остава да се сетиш коя по-първа отиде за скрап и то при положение за село той си имаше един стар Москвич412.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: librarian
Категория: Изкуство
Прочетен: 215129
Постинги: 321
Коментари: 2059
Гласове: 2095
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930